marți, 29 martie 2011

Dumnezeu nu exista!

Dumnezeu nu există! – o demonstraţie simplă

Se dă urmatoarea afirmaţie: credincioşii se consideră superiori raţionalilor pentru că ei îl simt pe Dumnezeu. Simt că îi veghează, că le ghidează viaţa, etc. Valoarea de adevăr nu poate fi cuantificată cu mijloacele simpliste pe care le am la dispoziţie, mai ales pentru că oricine poate minţi. Dar atitudinea generală este evidentă din discuţii, argumentaţii şi priviri astfel încât o consider adevarată.
Prin urmare în ochii unui credincios (de orice religie), cel ce nu vede “adevărul” este o creatură inferioară (numită ironic maimuţă pentru a ilustra acest lucru, precum şi incultura celui care foloseşte apelativul).
Dar, credinciosul admite existenţa fiinţei superioare numite generic Dumnezeu căreia i se închină, îi dedică cântece, bombe, crime, sau alte lucruri utile la casa unui zeu.
Din păcate însă Dumnezeul fiind creatura supremă, ce nu admite creator este un raţional prin excelenţă. Fiind omnipotent, omniprezent şi tot aşa nici nu poate fi altfel, pentru că nimeni nu poate fi zeul zeului.
Prin urmare Dumnezeu este un “ateu”.  Un liber-omni-cugetător.
Din cele de mai sus rezultă că:
1. Dumnezeu este în percepţia credincioşilor inferior propriilor supuşi!
2. Nu există, pentru că punctul 1 dovedeşte că nu este atotputernic ci un biet raţionalist ce nu “vede” adevărul.
Daca d-zeu este vesnic, nu poate fi omnipotent, intrucat nu poate muri.Daca poate muri, nu este vesnic. Deci:DUMNEZEU NU EXISTA!!!
   ,,Nu pot infirma posibilitatea existentei lui Dumnezeu, dar aceasta este atat de improbabila, încat nici nu merita să-mi mai bat capul.''(Isaac Asimov)